Weekend v Budapešti

     kde najlepšie privítať prvé jarné dni ako v krásnej Budapešti? V meste plnom histórie a to nie len v podaní architektonických skvostov ale aj formy osvetlenia. Áno, tu sa stále svieti žiarovkami a vďaka tomu je nočná Budapešť o to romantickejšia. Využili sme tu každú sekundu naplno. Od "hop on, hop off" autobusu, ktorý nás dopravil priamo k tým najlepším atrakciám, až po vyhliadkovú plavbu mestom.
     Sobota sa niesla v duchu vintage štýlu. Obed sme mali rezervovaný vo Vintage Garden, Cestou do podniku sme navštívili blší trh a skratkou na obed sme sa pokochali nepotrebnými vintage zbierkami miestnych. Pasáž mohla mať 500 metrov a ponúkala vintage foťáky, vintage prstene, vintage retiazky (s patinou) a vintage hlinníkové poháriky. Radosť pozerať. Zopár krokov odtiaľ už bola naša "mekka" dobrej nálady. Prečo dobrej nálady, lebo čo vás privedie na pozitívne myšlienky viac ako dobrý Vintage burger? Naštastie mäšo vintage nebolo :). Varia tu perfektne. Odporúčam a týmto ďakujem priateľke za kulinársky zážitok.
     Po fajnom obede sme vyrazili "priamo" do top vintage shopu s pomaďarčeným ruským názvom Szputnyik, čítaj Sputnik. Pre tých, ktorý by nevedeli, obchod sa nachádza na križovatke Síp utca a Dohány utca. Nebudete ale banovať, keď sa zopár krát prebehnete okolo blokov, je tu naozaj čo pozerať.
     Každá ulica v meste ponúka svoj vlastný príbeh a mohol by som tu písať ódy o tom aká je Budapešť unikátna a zachováva si svoju vlastnú identitu a odoláva zrnkám času, ale radšej raz vidieť ako 3 krát čítať. Odporúčam.


PS: pokiaľ máte nízkeho partnera, nechajte sa inšpirovať poslednou fotkou.
   
Buda Castle / Budínsky hrad

Budapest Parlament / Parlament v Budapešti

Budapest Saint Stephen's Basilica / Bazilika sv. Štefana

Very talented street performer

Buda castle guards change / Budinský hrad a výmena stráží

Vintage Garden Budapest

Vintage Garden Budapest

Lánchíd Budapest, Retiazková most Budapešť, Chainbridge Budapesť

Lánchíd Budapest, Retiazková most Budapešť, Chainbridge Budapesť

Lánchíd Budapest, Retiazková most Budapešť, Chainbridge Budapesť

Pridať popis

Najlepší statív na svete / the best tripod on earth


Foto: Canon 6D, Samyang 35mm 1.4 IF

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Flickr Fotostream

Instagram Fotostream

Instagram